Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ισχυρό πράσινο πόλο και όχι «γάμους σκοπιμότητας» επιλέγουν 
οι Οικολόγοι Πράσινοι



Σταθερά θετικοί στο διάλογο για συγκεκριμένα θέματα με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις παραμένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Θεωρούν όμως ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για μόνιμο Φόρουμ Διαλόγου μεταξύ των δύο κομμάτων, αποτελεί ουσιαστικά πρόσκληση να δηλώσουν προνομιακή σχέση με το κόμμα του κ. Κουβέλη, κάτι που δε μπορούν να δεχθούν.

Όπως τονίζουν στην επιστολή τους προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, «πιστεύουμε ότι προσφέρουμε περισσότερα στην κοινωνία, συμβάλλοντας σε γόνιμο προγραμματικό διάλογο με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και ενισχύοντας την παρουσία των πράσινων προτάσεων εξόδου από την κρίση. Η κοινωνία δεν περιμένει από τα κόμματα συμφωνίες κορυφής και μέσους όρους απόψεων, αλλά φρέσκες προτάσεις και απτά δείγματα συνεργασιών με πρακτικό αντίκρισμα».

Η απόφαση να απορριφθεί προνομιακή σχέση με τη Δημοκρατική Αριστερά, αποτελεί επαναβεβαίωση της επιλογής των Οικολόγων Πράσινων να οικοδομήσουν ισχυρό ανεξάρτητο πράσινο πολιτικό πόλο και στη χώρα μας, με επίκεντρο την προώθηση βιώσιμων απαντήσεων για την κρίση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δε διερευνούν σενάρια εκλογικών συνεργασιών και θα διεκδικήσουν αυτόνομα την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή.



Σε κοινή δήλωσή τους οι εκπρόσωποι Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος και Ελεάννα Ιωαννίδου τόνισαν:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε στο διάλογο και τον επιδιώκουμε. Hπρόσκληση όμως της Δημοκρατικής Αριστεράς για ιδιαίτερη σχέση μέσα από ένα κλειστοφοβικό Φόρουμ για δυό, είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ευχαριστούμε λοιπόν, αλλά δεν έχουμε προνομιακούς συνομιλητές. Η απάντησή μας θα ήταν σίγουρα διαφορετική, αν η πρόταση αφορούσε συγκεκριμένα θέματα και απευθυνόταν σε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ένας ισχυρός πράσινος πόλος με βιώσιμες απαντήσεις για την κρίση, ικανός να επηρεάζει και τις θέσεις άλλων κομμάτων, πιστεύουμε ότι μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία περισσότερα από οποιονδήποτε γάμο σκοπιμότητας».



Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου