Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011


ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, Ο «ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ» ΤΟΥ

Κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου σε κάθε μορφή περιβαλλοντικής προστασίας. Λεηλατούν ό, τι μπορέσουν, πριν φύγουν. Αποκαλυπτική η θετική ψήφος της ΝΔ.

Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία δηλώνουν ανοικτά την πρόθεσή τους να βγάλουν τη χώρα εκτός Ευρώπης στα περιβαλλοντικά θέματα. Αν το Μεσοπρόθεσμο είναι επίθεση στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ο Εφαρμοστικός του Νόμος ισοδυναμεί με κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου σε κάθε συνταγματική, ευρωπαϊκή ή άλλη μορφή περιβαλλοντικής προστασίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των ρυθμίσεών του είναι ειδικά σχεδιασμένες να βγάλουν από το χρονοντούλαπο κάθε καταστροφική επένδυση που είχε κριθεί παράνομη, και να βάλουν στο γύψο την περιβαλλοντική προστασία παντού, όπου το ζητούν εργολάβοι ή επίδοξοι επενδυτές. Ο υπουργός Οικονομικών που ΔΕΝ εισέπραττε τα δημόσια έσοδα, βρίσκεται τώρα σε διατεταγμένη υπηρεσία στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ουσιαστικά ως υφιστάμενος του κ. Παμπούκη που σχεδίασε το διαβόητο fasttrack. «Αξιοποιούν» την ευκαιρία της κρίσης, για να λεηλατήσουν όσα περισσότερα μπορούν, πριν αναγκαστούν να φύγουν νύχτα.

Όσο συμβαδίζει η δημοκρατία με το χημικό τους πόλεμο, άλλο τόσο συμβαδίζει η διέξοδος από την κρίση με τη λεηλασία αυτή. Όσο υπάρχουν πολίτες και τοπικές κοινωνίες, όσο υπάρχουν δικαστήρια και Σύνταγμα, τόσο θα βρίσκουν εμπόδια στα σχέδια τους, ώστε να υπάρξει μέλλον τουλάχιστον για τις επόμενες γενιές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου