Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Επίσημα χωρίς τρένο η Ηλεία.
Ούτε μια αχτίδα ελπίδας για την επανένταξη της Ηλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας δεν άφησε η ομιλία του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Ρέππας στην ομιλία του αυτή «είχε για όλους» πλην της Ηλείας, που παραδόξως. δεν μπορεί να είναι προορισμός τρένου, έστω και αν υπάρχει η Ολυμπία που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες! Να τι ακριβώς είπε για το συγκεκριμένο θέμα: «Προχωράμε στην ολοκλήρωση βασικού σιδηροδρομικού δικτύου και ειδικότερα στην ολοκλήρωση του Σιδηροδρομικού ΠΑΘΕΠ, του άξονα δηλαδή που θα συνδέει σιδηροδρομικά με υψηλές ταχύτητες την Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Προμαχώνα. Τα έργα πάνω σε αυτόν το σιδηροδρομικό άξονα έχουν για μας ύψιστη προτεραιότητα.».

Πριν από μερικά χρόνια μιλούσαν για Δυτικό Σιδηροδρομικό Άξονα, τώρα μιλάνε για ΠΑΘΕΠ, με μια ανάπτυξη που σταματά στην Πάτρα, αφήνοντας έξω ολόκληρη την δυτική Πελοπόννησο. Όπως καταλαβαίνετε, μπαίνουμε σε μια εποχή απομόνωσης της Ηλείας που είναι βέβαιο ότι θα «βουλιάξει» αναπτυξιακά ακόμα περισσότερο τον τόπο. Θα αντιδράσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου