Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων στον Πύργο 


Στο πλαίσιο της περιοδείας των Οικολόγων Πράσινων στις περιοχές που πλήττονται από τον ακρωτηριασμό του σιδηροδρόμου, ως απάντηση στις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΤΡΕΝΟΣΕ για κλείσιμο γραμμών, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος βρέθηκε χθες στον Πύργο.
Συνοδευόμενος από τον συντονιστή Διονύση Κράγκαρη και μέλη της Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων στην Ηλεία, τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Παπακωνσταντίνου (επικεφαλής του συνδυασμού Οικολογική Δυτική Ελλάδα) και τον Γιώργο Κανέλλη, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο σταθμό του ΟΣΕ.
«Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για προτεραιότητα στο σιδηρόδρομο, έγιναν τελικά προτεραιότητα στο ξήλωμά του»... τόνισε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος. «Με πρόσχημα την κρίση, μας γυρίζουν πίσω στην εποχή πριν τον Τρικούπη για να εξυπηρετήσουν οικονομικά συμφέροντα. Η περίπτωση της Ηλειας είναι συμβολική: Ένα και πλέον χρόνο μετά την πρωθυπουργική επίσκεψη και τις διακηρύξεις ότι η περιοχή θα γινόταν πρότυπο «πράσινης ανάπτυξης», το μόνο που έχει γίνει είναι να κλείσουν το τρένο και να δεσμεύσουν τα εκατομμύρια του Ταμείου Πυροπλήκτων. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η «Πράσινη Ανάπτυξη» του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο. Τα προβλήματα στον ΟΣΕ μπορούν να λυθούν μόνο αν δεν καταδικάσουμε το τρένο σε θάνατο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού, αλλά ο κ. Ρέππας αρνείται από τον περασμένο Μάιο να μας δεχθεί. Όποιος πιστεύει ότι η κρίση είναι μόνο στην οικονομία και ότι θεραπεύεται μόνο με περικοπές, είναι τουλάχιστον κοντόφθαλμος. Σήμερα χρειαζόμαστε προτάσεις που να απαντούν ταυτόχρονα στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, και η ενίσχυση του σιδηροδρόμου έχει εδώ κεντρική θέση»... συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.
“Το τρένο είναι η ραχοκοκαλιά της Πελοποννήσου”... δήλωσε ο Κώστας Παπακωνσταντίνου για να συνεχίσει λέγοντας ότι... “τώρα μάλιστα που η ηλεκτροκίνηση του Προαστιακού, έστω και με καθυστέρηση χρόνων, μειώνει το χρόνο της διαδρομής προς την Αθήνα, αποτελεί παραλογισμό να κόβεται τελείως το τρένο πέρα από την Κόρινθο και το Κιάτο. Χρειάζεται συνεργασία σιδηροδρόμου και ΚΤΕΛ με ενιαίο εισιτήριο, και με το σιδηρόδρομο να εξελίσσεται σε κορμό των μεταφορών για μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Η ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα οι μετακινούμενοι με ΚΤΕΛ από Πύργο σε Πάτρα δείχνει την ανάγκη αναβάθμισης της σιδηροδρομικής υποδομής και λειτουργικών δρομολογίων στην γραμμή αυτή, της οποίας η διατήρηση είναι, πιστεύουμε, ρεαλιστική” διευκρίνησε.
Παράλληλα τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων που έδωσαν το παρόν στην συνέντευξη Τύπου δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις -κάθε μορφής- προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η επαναλειτουργία της γραμμής Πύργου-Πάτρας.

ΛΕΖΑΝΤΑ
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος (δεύτερος από δεξιά) πλαισιομένος από τον συντονιστή της Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων στην Ηλεία Διονύση Κράγκαρη, τον Περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Παπακωνσταντίνου (επικεφαλής του συνδυασμού Οικολογική Δυτική Ελλάδα) και το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου Γιώργο Κανέλλη, στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έγινε στο σταθμό του ΟΣΕ στον Πύργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου