Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Πολιτικές Κινήσεις Ηλείας και Αχαΐας


Να τεθεί τέρμα στην ταλαιπωρία των επιβατών
στη λεωφορειακή γραμμή Πύργου Πάτρας

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε επανηλλειμένα διακηρύξει την υποστήριξή μας στα συλλογικά μέσα μεταφοράς (τραίνα, λεωφορεία) και την ανάγκη να τους αποδίδεται προτεραιότητα και κρατική στήριξη για λόγους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς.
Κρίνουμε όμως απολύτως αναγκαία την προσήκουσα εκ μέρους τους συμπεριφορά σε θέματα όπως η καλή κατάσταση των οχημάτων και κυρίως η ικανοποιητική εξυπηρέτηση των επιβατών.
Αναφέρουμε δημοσίως τα παραπάνω μετά από διαμαρτυρίες συμπολιτών που χρησιμοποιούν την λεωφορειακή γραμμή Πύργου – Πάτρας ότι φαινόμενα που πλήττουν την αξιοπρέπειά τους και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους παρατηρούνται, ιδίως στα δρομολόγια που εκτελεί το ΚΤΕΛ Ηλείας. Οι πληροφορίες μας λένε ότι το φαινόμενο στοιβαγμένων ορθίων επιβατών είναι συχνό, ιδιαίτερα στους σταθμούς μετά την αφετηρία.
Κάνουμε έκκληση για την λήψη απλών μέτρων συντονισμού και συνεννόησης με τους μετά την αφετηρία σταθμούς και άμεσης δρομολόγησης επιπλέον λεωφορείων. Εκτιμάμε ότι με 3-4 εξπρές δρομολόγια επιπλέον καθημερινά θα επιτυγχανόταν η αποσυμφόρηση των υπολοίπων και η καλή εξυπηρέτηση των επιβατών.
Η ικανοποίηση των πολιτών και η αποφυγή ταλαιπωρίας τους είναι μακροπρόθεσμα το θεμέλιο της βιωσιμότητας του ΚΤΕΛ Ηλείας και όχι η αγχώδης προσπάθεια αποφυγής αναγκαίων εκτάκτων δρομολογίων.
Δεν παραλείπουμε, βέβαια, να υπογραμμίσουμε ότι μακροχρόνια η πλέον βιώσιμη λύση περιλαμβάνει και την δρομολόγηση προαστιακής γραμμής τρένου Πύργου-Πάτρας, ένας στόχος που εμείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου